2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

22 millió villanyautó a Volkswagentől

A zéróemissziós közlekedést tekintve a gyártók turbófokozatra kapcsoltak: sokak mellett a Vokswagen is hisz a villanyautók jövőjében. A márka most bejelentette, hogy nagyjából 70 új elektromos modell bevezetését tervezi a következő tíz évben.

A Volkswagen terveinek köszönhetően a konszern elektromos platformjára épülő járművek várható száma 15 millióról 22 millióra emelkedik majd a következő évtizedben.

A Volkswagen egy átfogó dekarbonizációs programot indított, amely a tisztán szén-dioxid-semleges egyensúly megteremtését tűzte ki célul 2050-re minden területre vonatkozóan, a flottáktól kezdve a gyártáson át az adminisztrációig.

A Volkswagen ennek megfelelően maximálisan elkötelezett a párizsi klímaegyezmény céljai iránt.

A Volkswagen-csoport minden területen meghatározta azokat a mérföldköveket, amelyeket a 2050-re tervezett teljes dekarbonizációhoz vezető úton az elkövetkező években teljesíteni kell. Az intézkedések három alapelvet követnek:

  •  a hatékony és fenntartható szén-dioxid-csökkentést,
  • az energiaellátás terén a megújuló energiaforrások előnyben részesítését,
  • az így megmaradó és nem kiváltható károsanyag-kibocsátás kompenzálását.
A Volkswagen elkötelezte magát a zéró emisszió mellett Fotó: Volkswagen

Mint kiderült, a konszern kínálatában az elektromos járművek aránya 2030-ra legalább 40 százalékra emelkedik majd. Az elektromos járművek új generációjának első képviselői már az idén gyártásba kerülnek: az Audi e-tron után érkezik a Porsche Taycan. Mindkét modellre már 20 000 foglalás érkezett.

Az elektromos mobilitás további népszerűsítéséért 2020-ig 400 gyorstöltőállomást helyez üzembe a vállalat Európa legforgalmasabb közútjai és autópályái mentén az IONITY keretében együttműködő ipari partnereivel.

A Volkswagen új leányvállalata, az Elli (Electric Life) otthoni töltésre szolgáló, zöld árammal működő fali töltőket is kínál majd, egyelőre először Németországban. Ezenkívül 3500 töltőpontot hoz létre a márka az összes termelési helyszín dolgozói parkolóiban.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone ID.Life – A VW elektromosból is megalkotta a népautót? Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: motor1.com
Vissza
Hírfolyam