2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Audi felvillanyozza a sportautókat?

Az utóbbi időben több márka esetében is jelentősen csökkent az eladott sportautók száma. Az Audi vezetősége ezért is vette fontolóra az R8 és a TT felvillanyozását. 

Hans-Joachim Rothenpieler, a fejlesztési részleg egyik vezetője arról beszélt a vállalat évértékelőjén, hogy reméli, meg tudja győzni a kollégáit arról, hogy az R8 és a TT tisztán elektromos formában tovább élhessen.

„Szorosan kötődünk a TT-hez, azonban igaz, hogy vannak megbeszélések a jövőjével kapcsolatban. Néhányan azt mondják, hogy el kellene kaszálnunk, jómagam viszont azt mondom, hogy a modell a márkánk része. Ezért harcolni fogunk érte!

Azon leszek, hogy meggyőzzem a kollégáimat az elektromos hajtáslánccal kapcsolatos elképzeléseimről. Hasonló a helyzet az R8-cal és az RS-változatokkal is.

Folynak a tárgyalások, és nem kétség, hogy lépnünk kell az elektromos mobilitás irányába. Az e-tron GT lesz az első lépés ezen a téren, a többit pedig meglátjuk.”

Ikonikus külső, zéró emisszió Fotó: Audi

Az Audi vezérigazgatója, Bram Schot is megszólalt, aki nagyon kevesli az értékesítési számokat. „Az Audinak mindig lesznek olyan modelljei, amelyekre ikonként tekinthetünk. Az e-tron GT lesz a mi új ikonunk. A TT és az R8 kapcsán vannak kérdőjelek, és figyelnünk kell az eladási adatokat is, hiszen fontos, hogy a profitra is fókuszáljunk.”

Neked ajánljuk
Az újabb elektromos Audi-modellekhez is Győrben gyártják a motorokat A Ford is az emissziómentes közlekedésben látja a jövőt Az Audi Hungaria is segít a Vöröskeresztnek Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam