2019. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautó mindenáron? Újabb megfizethető modell a láthatáron

Megéri olcsó villanyautót gyártani? Úgy néz ki, hogy igen, hiszen a horribilisan drága szilárdtest-akkumulátoros sportautóiról híres Henrik Fisker is a megfizethető elektromos kocsik felé kacsintgat.

Henrik Fisker legutóbb egy 40 ezer dolláros sportterepjáróval rukkolt elő, amelyről néhány izgalmas információ is kiderült. 

Annyit lehet biztosan állítani, hogy az autó legalább 480 kilométer hatótávot fog tudni a 80 kWh-nál nagyobb kapacitású aksival, a dizájn pedig radikálisan „fiskeres” lesz: a tervező újra akarja értelmezni az SUV fogalmát egy izmosan elegáns vonalvezetéssel.

Fisker azt ígéri, hogy az Egyesült Államokban 40 ezer dollárnál is olcsóbban hozzá lehet majd jutni a villanyterepjáróhoz 2021 második felében.

Egyelőre vezethető prototípus sincs az autóból, az majd 2019 végére várható, csakúgy, mint a pontos ár bejelentése. Így persze fénykép sem készülhetett még a terepjáróról, de azért Fisker megmutatta, hogy rajzolni még mindig szépen tud:

Ígéretes villanyautó a láthatáron Fotó: Fisker Inc.

Külön, ám pozitív érdekesség, hogy a megfizethető villanyautó gondolata a jelek szerint derült égből villámként csapott Fisker agyába, mely egészen véletlenül pont egybeesett a Tesla Model Y bemutatójával

Neked ajánljuk
Már Magyarországon is elérhető a villámgyors villanyautó-töltő Ilyen lett az új Renault Zoe Ötcsillagos biztonságot nyújt a Nissan Leaf 2019-es modellje (videóval) A klímaváltozás alakulásáról nem az időjárás-jelentésből tájékozódhatunk Itt a klímatudatos bankkártya
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam