2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A MOL Magyarországra is elhozta a szupergyors villanykutakat

A MOL a legmodernebb, ultragyors elektromos töltővel szerelte fel a budapesti, Nagyszőlős utcai töltőállomását. Mint kiderült, a hazánkban egyedülálló töltési teljesítményű villanykutakból többet is telepítenek majd az országban. 

A MOL 2030-as hosszú távú stratégiájának egyik alappillére, hogy a vállalatcsoport a jövőben még nagyobb szerepet vállal a közlekedésben részt vevők kiszolgálásában. A társaság ezért 2012 óta folyamatosan bővíti villámtöltő hálózatát. 

A Nagyszőlős utcai ultragyors töltő 2*75 kW-os kapacitása révén akár 150 kilométerre is feltornázza az akkumulátor hatótávolságát, ráadásul egy időben két autót is képes 30 perc alatt feltölteni.

„A MOL készen áll arra, hogy az elektromos töltőhálózat fejlesztésében, így az e-üzemanyag piacán is meghatározó szerepet vállaljon Magyarországon és a régióban, hiszen ennek jelentősége azzal együtt is napról-napra nő, hogy jó darabig még benzint és dízelt tankolunk az autók többségébe” – fogalmazott Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Már Budapesten is van szupergyors töltő Fotó: MOL

Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport e-mobilitási területének vezetője azt is bejelentette: a legújabb ultragyors töltővel immár a MOL nyolc budapesti töltőállomásán találhatók elektromos töltők, amelyek száma a következő hónapokban további hárommal bővül majd.

A MOL hosszú távú stratégiájába jól illeszkedik a NEXT-E projekthez való csatlakozás is, amelynek részeként az elmúlt év végéig összesen 18 villámtöltőt telepített a vállalat a régió hat országában. 2019 végére ez a szám eléri a 100-at, így teljesülhet a 2020 végére kitűzött cél, és létrejön egy 252 tagú elektromos töltőhálózat a cseh határtól a Fekete- és az Adriai-tengerig. A töltőkből 141 kap helyet a MOL-csoport töltőállomásain MOL Plugee márkanév alatt.

A MOL 2018 nyarán vezette be a MOL Plugee márkanevet Magyarországon az emobilitási szolgáltatásaira, amelyet idén régiós szintre is kiterjeszt, első körben Horvátországban, Romániában, majd pedig a többi térségbéli országban.

Neked ajánljuk
Prága lehet a villanyautósok kedvence? Olcsó, vagány és elektromos: itt a spanyolok villanyautója 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek A védelmi intézkedések nem tudják kompenzálni a természetpusztulást a franciáknál
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam