2022. június 29., Péter, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komoly áttörés jön a villanyautók értékesítésében

A BYD, Kína egyik legnagyobb autógyártója egy évtizeddel az első, tömeggyártásba kerülő modelljük megjelenése után idén minden valószínűséggel többet fognak eladni a villanyjárgányokból, mint a hagyományos meghajtásúakból.

A BYD, amely a Daimler partnere Kínában, azt közölte, hogy jól fogynak az elektromos autói, és ennek hatására a március végével záródó három hónapban nyeresége 583-778 százalékkal nőhet az egy évvel korábbi 102,4 millió jüan (4,2 milliárd forint) profithoz képest. 

Tavaly a BYD adózott eredménye 2,78 milliárd jüan volt, ami 31,6 százalékos csökkenés a megelőző évhez képest. Eközben a cég bevétele 105,91 milliárd jüanról 130,05 milliárd jüanra emelkedett.

Fotó: BYD

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM adatai szerint Kínában tavaly az elektromos és hibrid autók értékesítése 61,7 százalékkal, 1,3 millióra nőtt, idén pedig 1,6 milliós eladásra számítanak.

A Quartz szerint a várakozások megalapozottak, és figyelembe véve az elmúlt évek tendenciáját,

idén várhatóan valóban túllépik az elektromos autók eladásai a fosszilis meghajtásúakét.

A BYD villanyautó eladása idén komoly áttörést hozhat Fotó: Atlas

A vállalat egyébként Magyarországon is jelen van. 2017 áprilisában nyitotta meg magyarországi gyárát, amely a cég első buszgyára Európában. A BYD első elektromos buszát tavaly decemberben Salgótarján önkormányzatának adták át – erről itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
2035 után nem lehet majd új, belső égésű motorral hajtott autót eladni az EU-ban Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Itt az első kép az ősszel érkező Polestar 3 elektromos SUV-ről A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam