2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jelentősen javulhat a budapesti közlekedés

Az EU 10 tagállam, köztük Magyarország infrastrukturális projektjeire is elfogadta a beruházási csomagot. Hazánk esetében a támogatás jobb forgalmi összeköttetéseket tesz lehetővé Budapest körül a torlódások csökkentése és a jobb közlekedésbiztonság elérése érdekében.

A beruházási csomag Bulgáriát, Csehországot, Görögországot, Lengyelországot, Magyarországot, Máltát, Németországot, Olaszországot, Portugáliát és Romániát érinti.

A projektek a szakpolitikai területek széles körére terjednek ki, a társfinanszírozásokkal kiegészítve a teljes beruházás értéke eléri a 8 milliárd eurót.

A forgalom városközponttól való elterelésével a forgalmi torlódások is mérséklődnek Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mint közölték,

az uniós bizottság 105,5 millió eurót (mintegy 34 milliárd forint) különített el a budapesti körgyűrű déli részének fejlesztésére, ezen belül út- és hídfelújításra, valamint új kerékpárutak építésére.

A projekt megvalósulásával nemcsak a szén-dioxid-kibocsátás csökkenhet, de lerövidül az érintett területen naponta közlekedő 90 ezer jármű menetideje, és javul a közlekedés biztonsága. 

Neked ajánljuk
Most már Monoron is megéri villanyautósnak lenni Már az ELMŰ-ÉMÁSZ villanykútjain is fizetni kell a töltésért Visszaszorítanák az illegális erdőirtást az Európai Unióban – Szigorúbb tanúsítási rendszer jöhet Rengeteg település csatlakozna az európai mobilitási héthez Amikor megfordítjuk az esernyőt
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam