2019. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jelentősen javulhat a budapesti közlekedés

Az EU 10 tagállam, köztük Magyarország infrastrukturális projektjeire is elfogadta a beruházási csomagot. Hazánk esetében a támogatás jobb forgalmi összeköttetéseket tesz lehetővé Budapest körül a torlódások csökkentése és a jobb közlekedésbiztonság elérése érdekében.

A beruházási csomag Bulgáriát, Csehországot, Görögországot, Lengyelországot, Magyarországot, Máltát, Németországot, Olaszországot, Portugáliát és Romániát érinti.

A projektek a szakpolitikai területek széles körére terjednek ki, a társfinanszírozásokkal kiegészítve a teljes beruházás értéke eléri a 8 milliárd eurót.

A forgalom városközponttól való elterelésével a forgalmi torlódások is mérséklődnek Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mint közölték,

az uniós bizottság 105,5 millió eurót (mintegy 34 milliárd forint) különített el a budapesti körgyűrű déli részének fejlesztésére, ezen belül út- és hídfelújításra, valamint új kerékpárutak építésére.

A projekt megvalósulásával nemcsak a szén-dioxid-kibocsátás csökkenhet, de lerövidül az érintett területen naponta közlekedő 90 ezer jármű menetideje, és javul a közlekedés biztonsága. 

Neked ajánljuk
Már 50 ezer felhasználója van a MOL Limónak A Ford 2022-ig egymillió villanyautót értékesítene Európában A KAP szinten tartásával a gazdák részt tudnak venni az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésében Nő a világ növényiolaj-termelése Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria)
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam