2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan villanyrollert is lehet kölcsönözni Budapesten

A világszerte több mint 100 városban jelen lévő Lime bejelentette, hogy Budapestre is elhozza nagy sikerű villanyrollerjeit, melyek nemcsak a forgalmat enyhíthetik, de valamennyire a légszennyezés problémáját is orvosolhatják.

„Az innováció és a mikromobilitás valódi előnyöket kínál a budapestiek számára” – magyarázta Paloma Castro Martinez, a Lime nemzetközi kommunikációs igazgatója a budapesti Smart X konferencián tartott előadásában.

A Lime küldetése, hogy gyors, egyszerű és fenntartható alternatívát nyújtson a városi közlekedésre.

„Hamarosan csatlakozunk Budapest kiváló Városok az emberekért kezdeményezéséhez, amelynek részeként – egyelőre tesztüzemben – elindítjuk elektromosroller-szolgáltatásunkat, és mindent megteszünk azért, hogy szolgáltatásunkkal megkönnyítsük a fővárosiak életét”

– árulta el Castro Martinez, aki bízik abban, hogy egy év múlva Budapestet is meghódítják a villanyrollerek, amelyek beépített GPS-rendszerrel és automata zárszerkezettel vannak felszerelve.

A Lime felhasználói – világszerte öt kontinensen, csak Európában több mint 20 országban – eddig 26 millió Lime-utazást bonyolítottak le Fotó: Lime

A kölcsönzés ráadásul igen egyszerű: a felhasználók egy applikáció segítségével könnyedén megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi, szabad e-rollert, amelyet mobiljuk segítségével oldhatnak fel.

Az e-roller-megosztó szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy dokkolóállomások nélkül működik, így gyakorlatilag bárhol felvehető és letehető a jármű.

A Lime e-rollerjei 25 km/órás maximum sebességre képesek. Tölthető akkumulátorral működnek, és egyszerűen használhatók.

A Lime helyi csapata tartja karban a járműflottát, ők gyűjtik be éjjelente a rollereket, amelyeket a töltőállomásokon fel is töltenek, hogy reggelre újra használatra készen várják a lime-ozókat.

Neked ajánljuk
Villanybuszokkal gazdagodott Pécs Horvátországban 2 perc alatt fogyott el a villanyautó-vásárlásra járó támogatás Álőstermelőket fülelt le a budapesti piacokon a Nébih Üzemanyag­cellákkal működtetné a szerver­centrumait a Microsoft Kampány indult a tömeges élelmiszer-pazarlás csökkentésére
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam