2020. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alacsony károsanyag-kibocsátású zónát vezetnek be Londonban

Néhány napon belül a világon elsőként vezetnek be ultraalacsony károsanyag-kibocsátású zónát London belvárosában, ahová a szennyező járművek a hét minden napján csak díjfizetés ellenében hajthatnak be. 

A dugódíj mellett átlagosan 12,5 fontot (4690 forintot) kell fizetniük azoknak, akik nem megfelelő károsanyag-kibocsátású járművel szeretnének behajtani a londoni ultraalacsony károsanyag-kibocsátású zónába (ULEZ).

Erre azért is van szükség, mert egy levegőminőséget elemző vizsgálatból kiderült, hogy 2013 és 2016 között nem következett be jelentős javulás a főváros levegőjének káros nitrogén-dioxid-szintjében, a város egyes területein pedig még rosszabb is lett a helyzet.

A King's College London (KCL) tanulmánya kimutatta, hogy amennyiben nem történik valamilyen változás a levegő nitrogén-dioxid-szintjével kapcsolatban, úgy

193 évre lenne szükség ahhoz, hogy a levegő szennyezettsége a törvényes határértéken belülre kerüljön.

Fontos döntés született Londonban Fotó: Pixabay

A brit főváros polgármestere a KCL javaslatai alapján új irányelvekkel akarja elérni, hogy 2025-re a londoni levegő a szennyezési határértéken belülre kerüljön.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a hatalmában álló minden eszközt felhasznál a helyzet kezelésére a város busz- és taxiflottájának modernizálásától a legnagyobb szabású monitorhálózat létrehozásáig.

A légszennyezettség súlyos hatással van az egészségre, különösen a gyerekek, az idősek és a tüdő- és szívbetegek veszélyeztetettek a leginkább. 

Neked ajánljuk
Villanybuszt tesztel a Volán Elektromos töltőpontok telepítését tervezi az Alteo Íme az év természetfotója 2020-ban! Napenergiával világító kerékpárút épül Esztergomnál A motorosok és a természet
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam