2020. augusztus 7., Ibolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Toyota: itt az együttműködés ideje

A Toyota bejelentette, hogy 24 ezer elektromos, illetve hibrid meghajtást érintő szabadalmáról lemond, hogy így ösztönözze a rivális autógyártókat az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és energiatakarékos jármű-technológiák felkarolására. 

A különleges szabadalmak olyan technológiák iparjogi védelmét látták el korábban, amelyek nemcsak az elektromos, a plug-in hibrid, de az üzemanyagcellás járművek alapvető mechanizmusait is működtették.

A Toyota egyébként 2015-ben már kibocsátott 5680 darab, üzemanyagcellás technológiáról szóló szabadalmat.

A márka közleményében így indokolta döntését: 

„Annak alapján, hogy milyen sok megkeresés érkezik hozzánk azoktól a cégektől, amelyek felismerték az elektromos és a hibrid meghajtórendszerek népszerűsítésének szükségességét, úgy látjuk, hogy itt az együttműködés ideje.”

A Toyota 24 ezer szabadalmát teszi szabadon felhasználhatóvá Fotó: Toyota

A következő években hozzáférhetővé tett szabadalmak közül 2590 az elektromos motorokat, 2020 a PCU-kat (Power Control Unit – energiairányító egység), 7550 a rendszer-irányítást, 1320 a sebességváltót, 2200 a töltést, míg 2380 az üzemanyagcellákat érinti.

Neked ajánljuk
Felvillanyozzák a legendás Cobrát Bemutatkozott az Izera, a lengyelek első villanyautója Több mint 30 évet is kibírhat a Toyota akkumulátora Rangos díjat nyert a pitypangból készült kerékpár-gumiabroncs Egyetlen napijeggyel bejárhatjuk az egész Dunakanyart
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam