2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült az első elektromos Peugeot 208

Kigurultak az első tisztán elektromos Peugeot 208-asok a márka nagyszombati gyárából. Szerencsére már nem kell sokat várni a sorozatgyártásra: ha minden jól megy, akkor 2019 végén, legkésőbb 2020 elején a villanyautó kereskedelmi forgalomba kerül. 

A kimondottan mutatós kisautó első hírnökeit a legszerencsésebb újságírók járhatták körbe egy gyors véleményezés erejéig – számolt be róla egy szlovák hírportál a nemzeti hírügynökség (TASR) információira hivatkozva. 

A bejelentett specifikációk alapján a PSA Group CMP moduláris platformjára ültetett Peugeot-t vinni fogják, mint a cukrot. Az ár persze még kérdéses, ahogy az is, hogy a gyártó mekkora mennyiséget tervez gyártani az újdonsült reménységéből.

A Peugeot egyelőre nagyon titokzatos – a nagyszombati (Trnava) létesítmény szóvivője csak annyit mondott, hogy minden a jármű piaci sikerén múlik.

Így néz ki az első elektromos Peugeot 208 Fotó: TASR

Az autóflotta átlagos CO2-kibocsátásának csökkentését azonban a franciák sem kerülhetik el, és vagy megoldják Fiat-módra mindenféle elektromobilitási törekvés nélkül, vagy komolyan elkezdenek tömegautót értékesíteni.

A PSA egyelőre az utóbbi felé húz, és 2025-re valamennyi modelljét biztosítani szeretné a hagyományos mellett elektromos meghajtással is.

Neked ajánljuk
Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Nem sci-fi: az MNB alanyi jogon támogatná az e-autó-vásárlást A szupercuki elektromos apróságból tűzoltó lett Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam