2019. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautóval Hollandiától Ausztráliáig? Miért ne!

Wiebe Wakker igen sajátos módon próbálta meg felhívni a világ figyelmét a klímaváltozásra: a holland férfi Hollandiából egészen Ausztráliáig villanyautózott elektromossá átalakított Volkswagen Golf kombijával. Az emisszióban szegény, de kalandokban gazdag útról videó is készült. 

Wiebe Wakker Amszterdamból indult Plug Me In elnevezésű, 95 ezer kilométeres világ körüli útja utolsó állomására, Sydney-be. Elektromossá átalakított Volkswagen Golf kombijával Wakker 33 országot szelt át.

A több mint három évig tartó utazás költségeit, az autó töltését, a sofőr élelmét és szállását adományokból és szponzori támogatásokból finanszírozták. Az út azért is tartott ilyen sok ideig, mert az autó csak 200 km-t tud megtenni egy töltéssel.

A rekorder Fotó: Facebook/Wiebe Wakker

A klímaváltozás elleni fellépést sürgető Wakker Törökországon, Iránon, Indián, Burmán és Malajzián is átutazott.

A fenntartható mobilitás előnyeinek bemutatásával változtatni akarok az emberek szemléletmódján, és arra akarom ösztönözni őket, hogy térjenek át az elektromos autóra

– magyarázta Wakker.

Az út végén nem maradt el az ünneplés sem Fotó: Facebook/Wiebe Wakker

A férfi becslései szerint autója a világ körüli úton mintegy 6785 liter üzemanyagot fogyasztott volna. Külön érdekesség, hogy a rekorder a kocsi feltöltésére egész úton mindössze 300 dollárt, 86 ezer forintot költött.

Neked ajánljuk
A KLM a karbonsemlegesség felé veszi az irányt Még Elon Musk is gratulált a Daimler bejelentéséhez Magyarországon is rekordot döntöttek a napelemek Nő a világ növényiolaj-termelése Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam