2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a salgótarjániak is villanybusszal közlekedhetnek

Április 15-én forgalomba állhatott Salgótarján első elektromos busza. A komáromi BYD Electric Bus and Truck Hungary Kft. által gyártott villanybusz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni.

Több meglévő viszonylatba is beszáll kisegítő járatként, többek között délutánonként a zagyvarónai és baglyasaljai viszonylatokat segíti ki.

A BYD által gyártott, decemberben érkezett elektromos autóbusz a hozzá tartozó töltőállomás kiépítésével együtt 145,5 millió forintba került, melyet a hazai költségvetésből érkezett 1,5 milliárd forintos rendkívüli kormányzati támogatásból finanszírozott az önkormányzat.

Salgótarján első, a tömegközlekedésben forgalomba állított elektromos autóbusza Fotó: MTI/Komka Péter

A teljes mértékben elektromos működésű, nulla károsanyag-kibocsátással közlekedő, 12 méter hosszú, kéttengelyes, háromajtós busz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni.

A jármű egyelőre munkanapokon teljesít szolgálatot.

Neked ajánljuk
Svédországban ismét olyan utat építenek, amely menet közben tölti a villanyautókat 2022-től csak villanybuszok beszerzését támogatja a kormány Néhány másodperc alatt is fel lehet majd tölteni a villanybuszokat Emlékezetünkben már biztosan megőrizzük Óriási érdeklődés övezi a Budapesti Víz Világtalálkozót
Tovább a forrásra: 3100.hu
Vissza
Hírfolyam