2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a salgótarjániak is villanybusszal közlekedhetnek

Április 15-én forgalomba állhatott Salgótarján első elektromos busza. A komáromi BYD Electric Bus and Truck Hungary Kft. által gyártott villanybusz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni.

Több meglévő viszonylatba is beszáll kisegítő járatként, többek között délutánonként a zagyvarónai és baglyasaljai viszonylatokat segíti ki.

A BYD által gyártott, decemberben érkezett elektromos autóbusz a hozzá tartozó töltőállomás kiépítésével együtt 145,5 millió forintba került, melyet a hazai költségvetésből érkezett 1,5 milliárd forintos rendkívüli kormányzati támogatásból finanszírozott az önkormányzat.

Salgótarján első, a tömegközlekedésben forgalomba állított elektromos autóbusza Fotó: MTI/Komka Péter

A teljes mértékben elektromos működésű, nulla károsanyag-kibocsátással közlekedő, 12 méter hosszú, kéttengelyes, háromajtós busz egy feltöltéssel akár 250 kilométert képes megtenni.

A jármű egyelőre munkanapokon teljesít szolgálatot.

Neked ajánljuk
Már el is kelt az összes Magyarországra szánt Volkswagen I.D. 3 Ajándék percek a MOL Limótól Köd Észak-Magyarországon (képgaléria) Élő Bolygónk mobilapp: neked fejlesztve! Ember és természet fesztiválja Gödöllőn
Tovább a forrásra: 3100.hu
Vissza
Hírfolyam