2019. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautókkal támogatják a hazai segélyszervezeteket

Négyszázötvenmillió forinttal támogatja több hazai karitatív szervezet elektromosgépjármű-beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A beruházásnak köszönhetően a segélyszervezetek nemcsak a károsanyag-kibocsátásukat, hanem a költségeiket is csökkenteni tudják. 

Az ITM támogatásából a Karitatív Tanács tagjai (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Katolikus Karitász-Caritas Hungarica) hat-hat új elektromos gépkocsit – személyautót, kisbuszt, áruszállító járművet – szerezhetnek be.

Elektromos gépjárművekkel segíti a kormány több segélyszervezet munkáját Fotó: MTI/Róka László 

A villanyautók üzemeltetési, karbantartási és szervizelési költségei a hagyományos járművek hasonló költségeinek töredékét teszik ki, így a járművek támogatott cseréje, bővítése jelentős költségmegtakarítást eredményez.

A felszabaduló forrásokat a segélyszervezetek újabb karitatív feladatok ellátására fordíthatják. A program a kormány által elfogadott, az elektromobilitás hazai elterjesztéséről szóló Jedlik Ányos-terv célkitűzéseinek eléréséhez is hozzájárul ezzel – emelte ki az ITM.

Neked ajánljuk
Több tízmilliárdos támogatást kapnak a települések villanybuszok beszerzésére Így lehetne 50 ezer kamionnal kevesebb a magyar közutakon Elkészült a Kis-Balaton vízvédelmi rendszer Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam