2020. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az osztrák utakon is egyre több a villanyautó

A benzines és dízeles csökkent, az elektromos és egyéb alternatív meghajtású autók aránya azonban nőtt – így alakult az áprilisban újonnan forgalomba helyezett gépjárművek aránya Ausztriában. 

Az osztrák statisztikai hivatal (Bundesanstalt Statistik Österreich)  jelentése szerint az idén áprilisban 46 ezer gépjárművet helyeztek forgalomba Ausztriában, 0,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A forgalomba helyezett gépjárművek 69,5 százaléka, 32 ezer volt személygépkocsi, 0,4 százalékkal több, mint tavaly áprilisban. 

A személygépkocsik között a benzinesek száma áprilisban az egy évvel korábbihoz képest 1,5 százalékkal 17 ezerre csökkent, a dízelek száma pedig 2,6 százalékkal 12 ezerre esett vissza.

Elektromos autóból 724-et, 31,6 százalékkal többet helyeztek forgalomba az idén áprilisban, mint tavaly. 

Szépen nőtt az elektromos autók aránya Ausztriában is Fotó: Pixabay

A benzines autók az idén áprilisban 54,3 százalékos, a dízelesek 38,7 százalékos, az elektromos autók pedig 2,3 százalékos részarányt értek el a forgalomba helyezésekben a tavaly áprilisi 55,4 százalék, 39,39 százalék és 1,7 százalék után.

A legnagyobb mértékben a dízel-elektromos hibridek aránya nőtt, áprilisban 295 ilyen autót helyeztek forgalomba, szemben a tavaly áprilisi 28-cal. 

Alternatív hajtású autók között a benzin-elektromos hibrid tett szert a legnagyobb részarányra a forgalomba helyezésekben, 3,7 százalékosra a tavaly áprilisi 2,6 százalék után. Benzin-elektromos hibrid autót 1174-et helyeztek forgalomba, 41,4 százalékkal többet a tavalyi 830-nál. 

A tisztán elektromos meghajtású autók között 25,3 százalékos részesedéssel legnépszerűbb a Tesla, amely tavaly 28-at, az idén áprilisban 183-at értékesített. 

Neked ajánljuk
1000 lóerővel és LeBron Jamesszel mutatkozott be az elektromos Hummer A Schneider Electric a teljes autóflottáját emissziómentesre cseréli Célegyenesben a Model Y gyártása? A legapróbb fogyasztók is nagy változásokat érhetnek el Összeomolhat a világ egyik legmagasabb aktív vulkánja (képgalériával)
Tovább a forrásra: webradio.hu
Vissza
Hírfolyam