2020. február 23., Alfréd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Flower Power: a Volswagen elektromos hippibuszát nem lehet nem szeretni

Zéróemissziós, jól néz ki, ráadásul a régi szép időket is visszaidézi. Nem csoda hát, hogy a Volkswagen legújabb elektromos hippibuszáról az a hír járja, hogy a környezetbarátok álomautója lehet. 

Az elektromos ID BUZZ-t a német autógyártó még 2017-ben mutatta be Detroitban, és egyre valószínűbb, hogy valami tényleg lesz belőle. A tervek szerint a járművet a következő három évben valóban gyártásba küldik, és várhatóan két hatótávval és teljesítményszinttel lesz majd elérhető.

 A villanyjárgány összteljesítménye 369 lóerő, egy hatalmas 111 kWh-s akkumulátorral, amelynek hatótávja eléri a 450 kilométert egy feltöltéssel.

A német autógyártó azt állítja, hogy busz nem is lesz olyan lomha, mint a régi T-modellek, körülbelül 5 másodperc alatt gyorsulhat 0-ról 100-ra, míg a maximális sebessége 160 km/h-ra körül lesz.

Az olcsóbb változatban a hátsókerék-meghajtás mellett a teljesítmény 268 lóerő, és az aksi is kisebb, 83 kWh-s.

A „flower power” hatványozottan igaz a VW hippibuszára, főleg mert lokálisan teljesen tiszta üzemű a jármű.

Neked ajánljuk
1000 lóerővel és LeBron Jamesszel mutatkozott be az elektromos Hummer A Schneider Electric a teljes autóflottáját emissziómentesre cseréli Célegyenesben a Model Y gyártása? Több magyar település is búcsút inthet a dízelbuszoknak Az európai zöld megállapodás hazánknak is fontos lehetőséget jelent
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam