2020. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát

A Škoda sem akar kimaradni a nagy villanyautó-forradalomból – a cseh autógyártó május 23-án mutatja majd be hivatalosan első elektromos járgányát. A debütálás előtt azonban felkerült néhány fotó a netre a nagy reménységről, amint az Prága utcáit rója. 

A Photospies nevű oldal lencsevégre kapta a Škoda Citigo-e nevet kapó villanyjárgányát, amikor vélhetően a hivatalos sajtóanyaghoz készítették a képeket róla.

Amint várható volt, a kocsi kialakítása kissé megváltozott a normál változathoz képest az elektromos hajtás miatt. Változott a fényszóró, átalakították a lökhárítót, és hangsúlyossá tették az orron lévő rácsot, amely fedett, nem hűtőrácsként szolgál. 

Lencsevégen az első teljesen elektromos Škoda Fotó: Photospies

A Citigo-e 37 kWh kapacitású akkumulátora elég lehet ahhoz, hogy az autó egyetlen „tankolással” akár 270 kilométert megtegyen.

A hírek szerint 40 perc alatt akár 80 százalékra újra feltölthető. 

Az alapára állítólag 16 ezer euró környékén lesz, de így is a piac egyik legjobb árú villanymodellje lehet az 5,1 millió forintos árával.

Neked ajánljuk
Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Ismét karácsonyi díszben rója Budapest utcáit az elektromos taxi Vezeték nélküli villanyautó-töltővel kísérleteznek a britek Évmilliók óta alakítja a természetet az emberi tevékenység Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam