2019. december 11., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tesla-teszt: ennyire biztonságos Musk villanyjárgánya

A Tesla a világ egyik legnépszerűbb villanyautója: nemcsak megjelenésével, de teljesítményével is folyamatosan elkápráztatja rajongóit. A sebesség és a külső mellett azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen eredménnyel teljesít a jávorszarvasteszten. Videón mutatjuk, mi lett a vége.

A kitérő manőver teszt, ismertebb nevén a jávorszarvasteszt, arra szolgál, hogy egy autó mennyire biztonságosan tud kikerülni egy hirtelen felbukkanó akadályt.

A módszer Svédországból ered, ahol 1970 óta végeznek az új autókon hasonló teszteket. Az elnevezés nemzetközi hírnevet 1997-ben szerzett, amikor a Mercedes-Benz A osztályú autója megbukott ezen a teszten, a gyors manővertől felborult az autó. 

Most a Tesla került górcső alá: a videót készítő km77 csapat szerint a Model 3 Long Range (AWD) példaértékű elektromos autó.

Még a 83 km/h-s sebesség mellett is kitűnően reagált ezeken a teszteken az autó, és beállította az eddigi rekordot.

Musk járgánya viszonylag nagy tömege ellenére is nagyon stabil e-autó, köszönhetően rendkívül alacsony súlypontjának és az ideális súlyelosztásnak.

Neked ajánljuk
Ezúttal kacsacsaládot mentett a Tesla Videó: a Tesla Autopilot megmentette egy medvecsalád életét A Tesla újragondolta az ablaktörlőket Gyorsvonatokkal zöldítene a KLM is Nem csak a nagyvállalatok engedhetik meg maguknak a fenntarthatóságot
Tovább a forrásra: ecars.hu
Vissza
Hírfolyam