2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Balesetet akadályozott meg a Tesla Autopilot-rendszere

A Tesla Model 3 jelenleg 8 darab, az autó környezetét figyelő kamerával van felszerelve – ezek felelnek a sofőr és a jármű biztonságáért. A napokban egy videófelvétel is megjelent arról, ahogy az Autopilot-rendszernek élesben sikerült megakadályoznia egy esetleges balesetet. 

Számos Tesla-birtoklót már megmentett az autója, azonban volt olyan sajnálatos eset is, mikor az Autopilot hibázott. Jeff McQuinnt is megmentette a rendszer, aki a kétnapos Model 3-as autójával haladt az autópályán, mikor arra lett figyelmes, hogy az Autopilot hirtelen, minden előzmény nélkül elrántja a kormányt. Nem tudta mire vélni az eseményt, arra gondolt, hogy a hatalmas esőben valami gond csúszhatott a Tesla  számításaiba.

A férfi otthon vette észre, mikor visszanézte a fent látható felvételt, hogy

jobb oldalról egy figyelmetlen pickupos áttért az ő sávjába, és a Tesla a balesetet egy kitérő manőverrel megakadályozta.

A zéróemissziós autók technikai adottságaiknak is köszönhetik népszerűségüket – elég csak arra gondolni, hogy az előrendelés megnyitása után 24 órával több mint 10 000 darabra fizették ki az ezereurós előleget az európai vásárlók a limitált szériás Volkswagen ID.3 1st-re – erről itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam