2019. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vandálok miatt fuccsolt be egy villanyautó-megosztó program

Ígéretesnek indult, mégis hamar véget ért az elektromosautó-megosztó program az angliai Solihullban. Alig néhány hónapnyi működés után a vandálok ugyanis tönkretették a flotta 18 darab tisztán elektromos Renault Zoéját.

Az autómegosztót az Egyesült Királyság több másik városában is működő E-Car Club indította még tavaly decemberben a helyiek támogatásával, akik így szerették volna felhívni az emberek figyelmét az emissziómentes közlekedés fontosságára, egy élhetőbb várost teremteni, és lehetőséget biztosítani az alacsony jövedelmű lakóknak a tiszta autós utazásra.

Hamar véget ért a közösségi autómegosztó program Fotó: E-car Club

Az 1,8 millió euróból elindított programot azonban már februárban fel kellett függeszteni a rongálások miatt.

Május végén megszületett a végső döntés: le kell állítani a közösségi autós programot.

Az egyelőre nem világos, hogy a támadás kifejezetten az elektromos meghajtás ellen irányult-e, ám a „rendkívüli mértékű” károk és az eset megismétlődésének túl magas kockázata miatt vélhetően többé már nem indul újra a program a városban...

Neked ajánljuk
Szlovákiában is óriási összeggel támogatják a villanyautók elterjedését A Tesla is felturbózza a gyártást Kiválósági díjat kapott a GreenGo Meleg színű, meghitt fények A dunavirág mentőakció (természetfilm)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam