2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ilyen lett az új Renault Zoe

A Zoe népszerűségét a 150 000 eladott példány támasztja alá leginkább, ezért rengetegen várták már a modell megújulását. A napokban a márka végre közhírré tette az alapvető műszaki adatokat és a hivatalos fényképeket. 

A Zoe akkumulátor mérete a korábbi 41 kWh-ról 52 kWh-ra nőtt, ezzel a WLTP mérési ciklus szerint 390 km hatótávra képes. Az új modell is megkapta a már ismerős egypedálos vezetési módot.

A várakozásoknak megfelelően CCS-töltőcsatlakozó került az autó orrán lévő Renault-jel mögé, a járgány maximális töltési teljesítménye 50 kW. 

A Renault mobiltelefonos alkalmazást is kínál az autóhoz Fotó: Renault

A Renault ZOE kétféle motorral vásárolható meg: 80 kW teljesítménnyel a már ismert R110 kódnevű, valamint 100 kW teljesítménnyel az új, R135 motorok közül választhatunk. Az R135 motor nyomatéka 245 Nm, ennek köszönhetően az Új ZOE 80 km/h sebességről

mindössze 7,1 másodperc alatt eléri a 120 km/h sebességet, ami 2,2 másodperccel jobb, mint az R110 motor hasonló adata.

Így néz ki a belső tér Fotó: Renault

Ha minden jól megy, akkor az új Zoe 2019. év vége előtt megvásárolható lesz. 

Neked ajánljuk
Nem sci-fi: az MNB alanyi jogon támogatná az e-autó-vásárlást A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Elektromos luxusautó Indiából? Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam