2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közel 300 kilométeres hatótávval csábít a legújabb villany-Peugeot

A PSA tavaly bejelentette, hogy 2019-től minden modell elérhető lesz elektromos verzióban is. Ígéretüket tettek követték: nemrég debütált a tisztán elektromos  Peugeot e-2008, amely közel 300 kilométeres hatótávval büszkélkedhet.

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy 2023-ra tisztán elektromos hajtáslánccal is elérhető lesz a Peugeot teljes személy- és haszonjárműflottája. Nem sokkal később debütált is az 50 kWh-s aksival szerelt Peugeot 208, amely akár 340 kilométert is meg tud tenni egyetlen feltöltéssel – erről itt írtunk bővebben.

A napokban pedig ismét lépett a márka: az először 2013-ban bemutatott 2008-as szubkompakt crossoveréből megérkezett a második generáció tisztán elektromos változata.

Ez a modell is a PSA-csoport CMP-platformjára épül. 

A belteret a 208-as modellben már megismerhettük Fotó: Peugeot

Az új elektromos modell külsőben szinte ugyanaz, mint a belső égésű társai. Azonban az üzemanyagtartály és a motor helyett egy 50 kWh-s akkumulátort és egy 101 kW-os, 136 lóerős, illetve 260 Nm nyomatékú elektromos motort találhatunk.

A Peugeot szerint ezekkel a paraméterekkel közel 313 kilométert tehetünk meg egyetlen töltéssel WLTP-szabvány szerint.

A Peugeot a spanyolországi Vigóban fogja készre szerelni az elektromos újdonságot, és még az év végén megkezdődik a modell forgalmazása Fotó: Peugeot
Neked ajánljuk
Egyre jobban szeretik a magyarok az elektromos autókat Interaktív térkép készült az ország elektromosautó-töltőiről A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Magyar kutatás: előre jelezhetők lesznek a kártevők és a kórokozók Az elszabaduló felmelegedés esélyét a részeredményeket hozó klímacsúcs csak csökkenteni tudta
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam