2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Londonban nem cicóznak: 50 ezer villanykutat telepítenének 2025-ig

Sadiq Khan, London polgármestere bemutatta legújabb tervét, miszerint az a célja, hogy 2025-ig a városban 50 ezer darab e-autó-töltő települjön. A brit főváros vezetése azt ígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a közlekedés szempontjából 2030-ig nullakibocsátású legyen a város.

Londonban kilencezer ember hal meg a levegő szennyezettsége miatt. „A gyerekeknél és a felnőtteknél a legkülönbözőbb betegségeket okozza a szennyezett levegő, ezért döntöttünk a világ legszigorúbb károsanyag-kibocsátási rendszere mellett” – indokolt Sadiq Khan polgármester.

Becslések szerint

20 ezerről 2025-re több mint 330 ezerre nőhet az e-autók száma Londonban, ezzel pedig elindulhat az elektromos autók forradalma.

A tervnek köszönhetően még többen válthatnak villanyautóra Fotó: Maxpixel

A Transport for London már el is kezdte a töltők telepítését szerte a városban, a jelenlegi 300 töltési pontot szeretnék 2020 végéig közel 3500 darabra növelni. De sokkal többre lesz szükség ahhoz, hogy a város elérje az infrastrukturális célokat, és 2025-re közel 36 000–51 000 töltő települhessen. A városvezetés pedig további ösztönzőket vet be, hogy a legtöbb töltőt a cégek telepítsék. 

A terv olyan aggodalmakra is rávilágít, hogy mi lesz akkor, ha az EV-k túlságosan megterhelik a hálózatot, ám a vezetőség szerint a nemzeti hálózat és a helyi elosztóhálózatok által szolgáltatott bizonyítékok azt sugallják, hogy ezek a félelmek egy intelligens hálózatba kapcsolással és okostöltőkkel hatékonyan leküzdhető.

Neked ajánljuk
A magyarok nyitottak, de az áttöréshez szükség van a megfelelő ösztönzőkre Tévedés, hogy lehetetlenül sok áramkútra lesz majd szükségünk Patinás cég leplezett le egy lélegzetelállító új, elektromos sportkabriót Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam