2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Musk röviden válaszolt az ukránok kérésére

A Tesla ukrán rajongótábora egy videót tett közzé a Twitteren arról, hogy szeretnék, ha náluk is markánsan jelen lenne a márka. Komoly problémát okoz ugyanis, hogy a legtöbb kelet-európai országban még nincs hivatalos Tesla-képviselet, sem szerviz, és a Supercharger-hálózat is erősen foghíjas. Musk röviden válaszolt a kérésre. 

A legtöbb kelet-európai országban a Tesla-tulajdonosok kerülőutakra kényszerülnek, ha új Teslát szeretnének vásárolni, ami nemcsak nehézkesebb, de a helyi támogatások egy részéről is kénytelen lemondani, például Magyarországon sem kaphatjuk meg egyelőre a 1,5 milliós állami támogatást magyarországi Tesla-képviselet hiányában. Kelet felé utazva töltéskor is kénytelenek megelégedni a teslások a Superchargereknél lényegesen kisebb teljesítményű, más szolgáltatók által telepített CHAdeMO vagy CCS töltőkkel, esetleg a még lassúbb AC-töltést használni.

Már látszik a fény az alagút végén, például megjelent a Magyarországra tervezett 3. Supercharger és a budapesti Tesla-képviselet is a Tesla térképén, most pedig Elon Musk Twitteren válaszolt, igaz meglehetősen tömören, de egyértelműen az ukrán teslások kérésére:

Elon Musk leokézta a kérést Fotó: Twitter
Neked ajánljuk
Vajon a járvány után kevesebbet fognak közlekedni az emberek? Zöld irányok az európai közlekedésben A látássérültek számára veszélyt jelentenek a széthagyott rollerek Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam