2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön az elektromos Opel Astra

Az Opel sem akar lemaradni a nagy villanyautó boomról – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a márka a Corsa után most a legnépszerűbb európai kompaktját, az Astrát is felvillanyozza. A tisztán elektromos modellt 2021-ben dobhatják piacra.

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy az Opel bemutatta a teljesen elektromos Corsát, amely olyan ütős adatokkal büszkélkedhet, mint az 50 kWh-s akkumulátor, a 100 kW-os (136 LE) elektromos motor, és a 330 kilométeres hatótáv.

A márka ráadásul nem tétlenkedik, hisz a népszerű európai kompaktjából, az Opel Astrából is már a következő generációra készülnek.

A tervek szerint 2021-re biztosan megérkezik az Opel Astra L.

2021-ben érkezik a tisztán elektromos Opel Astra Fotó: Opel

A márka az EMP2 nevű platformra helyezi az Opel Astra gyártását. A nemrég debütált Grandland X is ezt a padlólemezt kapta, melyből érkezett plug-in hibrid verzió is. Ezek alapján pedig sejteni lehet, hogy az Astra L-ből is épülhet PHEV-változat, azonban az Opel itt nem áll meg.

Az Astra történelme során az új L lehet az első, melyből tisztán elektromos verzió is készülhet. 

Neked ajánljuk
A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját Villanyautóival hódítaná meg Kínát a Volkswagen Guinness-rekorder lett a világ leggyorsabb elektromos fagyisautója Hulladékból villanyautó Az online térbe költözik a családszervezetek adventi gyűjtése is
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam