2020. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Németország mint villanyautó-nagyhatalom?

Németországnak világbajnokká kell válnia az elektromos autók gyártása terén, és az első országnak kell lennie, amely megvalósítja útjain az önvezető autós közlekedés lehetőségét – jelentette ki a Bild című német lapnak Peter Altmaier német gazdasági miniszter.

A német autóipar az utóbbi években éles bírálatok középpontjába került, egyrészt, mert kiderült, hogy a legnagyobb autógyártók szinte kivétel nélkül érintettek a károsanyag-kibocsátási adatok manipulálásában, másrészt pedig azért, mert az ázsiai autógyártók tetemes előnyre tettek szert a villanyautók gyártása terén.

Altmaier a napokban az Egyesült Államokban fog tárgyalni, miután Donald Trump amerikai elnök vámokkal fenyegeti az európai, így a német autógyártókat is.

Németország világbajnok lenne elektromosautó-gyártásban Fotó: Pexels

A miniszter arra figyelmeztetett, hogy a vámok kivetése mindenképpen munkahelyek megszűnésével jár, és az lesz a fő üzenete Washingtonban, hogy nagyon fontos, hogy a kereskedelmi kapcsolatokat ne terhelje semmilyen konfliktus.

A tárcavezető szerint Németország célja nem az, hogy 2023-ra a világ legolcsóbb akkumulátorait állítsa elő, hanem, hogy a legjobbakat.

Neked ajánljuk
350 új elektromos töltőpontot adott át az Opel Németországban Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Jelentősen visszaesett Németország szén-dioxid-kibocsátása 2019-ben Naperőműpark épül Kabán -57 fokos reggel Szibériában (videóval)
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam