Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára

A MyClimate jelentése szerint az idei első fél évben megnégyszereződött az olyan légi utasok száma, akik a lehető legkisebb szén-dioxid-szennyezést okozva szeretnének utazni. 

Több repülőtársaságnál is létezik már úgynevezett szén-dioxid-kompenzációs, vagyis carbon offset program, mellyel az utasok a foglaláskor döntenek arról, hogy hozzá akarnak-e járulni egy hitelesített klímavédelmi projekthez egy bizonyos mennyiségű szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével.

Mint kiderült, egyre többen döntenek úgy, hogy a lehető legkisebb szén-dioxid-szennyezést okozva szeretnének repülni.  

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint egy repülő átlagos szén-dioxid-kibocsátása 285 gramm utasonként és kilométerenként, míg egy vonat esetében csak 14 gramm.

Egyre több a tudatos, környezetvédő légi utas Fotó: Pixabay

Skandináviában például emiatt egyre többen választják a vasutat. A többi között Svédországban ezért is indult útjára a flygskam elnevezésű mozgalom, amely arra buzdít, mielőtt repülőjegyet veszünk, gondoljuk végig, nem tudnánk-e másik közlekedési mód mellett dönteni – erről itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
Így fest most Európa légi forgalma a Flightradar térképe szerint Az európaiak többsége egyetért a rövid repülőutak betiltásával Mi fán terem a zöldkerozin? Ingyen varr szájmaszkot egy varrónő, a szabásmintát is közreadta A Tesla hamarosan a közlekedési lámpák jelzéseit is felismerheti
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam