2019. augusztus 26., Izsó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön tudja, hogy hány darab elektromos töltőállomás van már hazánkban?

Idehaza is egyre több villanyautót láthatunk az utakon; ráadásul az elektromos járgányok elterjedéséhez nélkülözhetetlen töltőállomások száma is szépen gyarapszik: idén áprilisig 470 engedélyköteles „villanykutat” helyeztek üzembe, a töltőállomásokhoz tartozó kútfejek száma pedig már meghaladja a 800-at.

Az elektromos autók töltését szolgáló töltőállomások üzemeltetése engedélyköteles tevékenység, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által kiadott engedély alapján lehet végezni, amennyiben az üzemeltetés gazdasági haszonszerzésre irányul.

A hazai elektromobilitás fejlődése csak a megfelelő töltőinfrastruktúra kiépítése és rendelkezésre állása mellett valósulhat meg.

Elektromos autók töltődnek egy debreceni töltőállomáson Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

2016. január 1. óta az üzleti célú elektromosgépjármű-töltés és a töltők üzemeltetése engedélyköteles tevékenység, az engedélyt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adja ki.

A lakossági fogyasztók és a nem lakossági felhasználók esetében a saját mért felhasználói berendezésén keresztül történő töltés ugyanakkor nem engedélyköteles. A MEKH eddig összesen 844 db töltőállomás létesítésére adott ki engedélyt. 2019 áprilisáig 470 darab elektromos töltőpontot helyeztek üzembe, ezekhez összesen 858 darab kútfej tartozik.

Neked ajánljuk
Most már Monoron is megéri villanyautósnak lenni Jay Leno szerint lejárt a benzines autók ideje Ön tudja, hogy melyik országban üzemel a legtöbb elektromosautó-töltő? Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam