2019. augusztus 26., Izsó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

644 kilométeres hatótávval érkezhet a Cadillac villany-SUV-je

Ha minden jól megy, akkor már 2021-ben piacra kerülhet a Cadillac Escalade 5. generációja, amely tisztán elektromos hajtáslánccal is kapható lesz. A járgánnyal egyetlen feltöltéssel 644 kilométert is megtehetünk – legalább is a márka ígérete szerint. 

Nemrég itt írtunk arról, hogy a General Motors honlapjára felkerültek a hivatalos képek az első, tisztán elektromos meghajtású Cadillacről.  A 2021-ben megjelenő modell paraméterei egyelőre nem ismertek, de most kiderült róla, hogy minden valószínűség szerint

hatalmas akkumulátorkapacitással fog rendelkezni – az ígéret 644 km hatótáv.

A Villanyautósok azt írják, a fényképek alapján a járgány légellenállása nem különösen jó, persze a debütálásig még bármi megtörténhet. 

A Cadillac is belekóstol a zéró emisszióba  Fotó: Cadilac

Napjainkban a 640 km hatótáv még egyedivé tenné a modellt, azonban 2021-re több gyártónak lehet már hasonló hatótávval rendelkező villanyautója.

Jelenleg a legnagyobb hatótávolságú elektromos SUV a 100 kWh kapacitású akkumulátorral felszerelt Tesla Model X, amely 523 km (325 mérföld) hatótávot biztosít.

Neked ajánljuk
Jay Leno szerint lejárt a benzines autók ideje Már az ELMŰ-ÉMÁSZ villanykútjain is fizetni kell a töltésért Semmi gáz! Fontos szerepe lehet a Tesla energiatárolójának A munka elvesztésének árnyékában (videó) Katasztrófát hozhat az aszály és a hőség
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam