2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha villanyautó, akkor szinte mindenki ezt akarja

A villanyautók királyának sokan a Teslát kiáltották ki, ráadásul a számok is azt mutatják, hogy Elon Musk villanyjárgányának sikerült meghódítania az elektromos autózás szerelmeseit: a statisztika szerint ugyanis szinte mindenki Tesla Model 3-at akar. 

A Tesla Model 3 sokkal népszerűbb, mint az összes többi elektromos autó, és ezt már a világ nagy része tudja is. A Model 3-ról még az is hallott, aki nem követi a szegmens, illetve a Tesla cég rohamosan növekvő népszerűségét. 

A Comperthemarket statisztikái alapján

a vizsgált 136 ország több mint felében a Tesla Model 3 a leginkább keresett.

A második helyet a Nissan Leaf foglalta el a 22 országban szerzett elsőségével. A Tesla Model S 18 országban lett a legnépszerűbb villanyautó, ezzel elhódította a dobogó legalsó fokát.

Villanyautó-márkák népszerűsége országok szerint Fotó: comparethemarket.com

A hat legnépszerűbb villanyautó az országok szintjén:

  1. Tesla Model 3 – 75 ország
  2. Nissan Leaf – 22 ország
  3. Tesla Model S – 18 ország
  4. Tesla Model X – 13 ország
  5. BMW i3 – 6 ország
  6. Renault ZOE – 3 ország

Nem véletlen, hogy ennyire népszerű Elon Musk cégének modellje, hiszen népautónak szánta a gyártó, és nagyon betalált. Jelenleg egyébként napi 1000 darab Model 3-as készül a Tesla kaliforniai üzemében.

Neked ajánljuk
A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól Tiszta áramot tölthet, aki MOL Plugee töltőt választ A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: alapjarat.hu
Vissza
Hírfolyam