2020. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indiában 5645 db buszt cserélnek elektromosra

A zéróemissziós közlekedésnek világszerte nagy sikere van. India 65 városában 5645 buszt cserélnek elektromosra egy kormányzati döntésnek köszönhetően. A beruházás sokat segíthet abban, hogy India elinduljon a változás útján. 

A beruházás célja az autóipar támogatása, a városok levegőjének tisztábbá tétele. A döntésről a Twitteren Amitabh Kant, a kormányzat India átalakításával foglalkozó szervezetének (National Institution for Transforming India – NITI Aayog) vezetője számolt be. 

Az indiai Tata Motors villanybuszai  Fotó: Tata Motors

India egyre inkább arra törekszik, hogy növelje a tiszta energia felhasználását minden területen. Mint kiderült, az ország céljai között szerepel a városok megtisztítása, az import csökkentése, valamint a napenergia-felhasználás növelése.

A villanybuszokról szóló bejelentést egy másik is kiegészítette: India az elektromos járművek adóját 12-ről 5 százalékra csökkenti. 

Neked ajánljuk
Zöldbuszos mintaprojekt indul nyolc magyar városban Szeptember 1-től díjmentesen villanybuszozhatnak a debreceniek Az amerikaiak zömét kevésbé érdekli a közlekedés károsanyag-kibocsátása Mi köze a gyümölcsnek az elektronikai hulladékhoz? Ez a 8 dolog semmiképp ne kerüljön a komposztba
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam