2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Finnair is igyekszik csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását

A helsinki központú Finnair eddig is nagy hangsúlyt fektetett a fenntartható fejlődésre: ezúttal olyan tengerentúli járatokat indítottak, amelyek részben bioüzemanyagot használnak. 

A Finnair OH-LTM lajstromú Airbus A330-300-asa San Franciscóból Helsinkibe repült, és a kerozin mellett 12 százalékban használt sütőolajból készült bioüzemanyaggal repült. Ugyanígy közlekedett a finn légitársaság augusztus 7-i, szintén San Francisco és Helsinki közötti járata, amelyet szintén Airbus A330-300-assal teljesítenek.

A légitársaság szerint ezzel a két járattal 32 tonnával csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást.

Komoly előrelépés történt a Finnairnél Fotó: Twitter

Arja Suominen, a Finnair kommunikációért és vállalati felelősségvállalásért felelős alelnöke azt mondta, a program költségét teljes egészében az utasok számára is elérhető, környezetvédelemmel kapcsolatos szolgáltatásokból befolyt összegből finanszírozták, és reményét fejezte ki, hogy ezen eredmények után még többen választják majd ezeket a szolgáltatásokat.

A Finnair egyébként idén januárban indította el Push for change programját, amelynek lényege, hogy az utasok 1 és 60 euró közti összeggel semlegesíthetik a járatuk által kibocsátott szén-dioxidot, 10 eurótól bioüzemanyag-vásárlásra adományozhatnak a légitársaságnak.

Neked ajánljuk
Globális felmelegedés: 2100-ra akár 40 milliárd tonna szén-dioxid kerülhet a légkörbe Üzemanyag­cellákkal működtetné a szerver­centrumait a Microsoft Kampány indult a tömeges élelmiszer-pazarlás csökkentésére Trendforduló: most először csökken a szénipar kapacitása Zsugorodó jég az Északi-sarkvidéken
Tovább a forrásra: airportal.hu
Vissza
Hírfolyam