2019. november 20., Jolán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jay Leno szerint lejárt a benzines autók ideje

Szinte minden autórajongó ismeri Jay Leno garázsát, az viszont már kevesen tudják, hogy a sokak által kedvelt műsorvezető szívét is meghódította egy villanyjárgány; mi több, ma már váltig állítja: a benzines kocsik ideje lejárt. 

Annak ellenére, hogy Leno jelenleg „csak egy” Tesla-modell tulajdonosa, elismert rajongója a márkának és úgy általában a technológiának. Legutóbb a CNBC-nek így nyilatkozott: „Három éve már van egy Teslám. Eddig semmit nem cseréltem benne, ilyen tekintetben hozzá sem kellett nyúlnom.”

Továbbá azt is elmondta, hogy: „A gőzhajtás körülbelül 1800–1911-ig töltött be vezető szerepet, majd jött a belső égésű motor, mely a mai napig aranykorát éli.

Ha jósolnom kellene, akkor egy ma születendő embernek annyi esélye lesz benzines autót vezetni, mint amekkora esély van arra, hogy manuális sebességváltót használjunk.”

Leno szerint van még mit javítani a villanyautó-technológián ahhoz, hogy sikeres legyen. Viszont ha jelentősen fejlődni fog a meghajtás, akkor fényes jövő áll az e-autók előtt. 

„Ahhoz, hogy az új technológia sikeres legyen, nem elég egyenlőnek lenni, hanem jobbnak kell lenni!”

– mondta, hozzátéve, hogy a Tesla már többé-kevésbé megoldotta az akkumulátort érintő problémákat. Egy töltéssel akár 350-400 mérföldet is meg lehet tenni. Nincs szükség karbantartásokra, gyorsabbak, mint a belső égésű autók.

Leno szerint ma már semmi nem indokolja, hogy benzines autónk legyen.

Neked ajánljuk
A német kormány a gyártókkal is megállapodott az elektromos autózás támogatásáról A Volvo Cars szerint a jövő elektromos Így néz ki a jövő villanyautója A tönkretett természet emberi nyomorúságot terem Mit érez egy gyermek, amikor az ismert világunk veszélybe kerül?
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam