Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tippeljen, hol nyílt meg a világ legnagyobb bicikliparkolója!

Ahol sokan közlekednek kerékpárral, ott bicikliparkolóra is szükség van. Eddig Tokióban volt a világ legnagyobb ilyen tárolója; ott nagyjából 9400 bringa fért el. Ezúttal azonban a hollandiai Utrecht a rekorder, ahol már közel 13 ezer kétkerekű parkolhat egyszerre. 

Az eredetileg mintegy hatezer, a most lezárult bővítési munkálatok lezárulta után azonban immár 12 ezer 656 férőhelyes parkolót a 340 ezer lakosú Utrecht főpályaudvara alatt hozták létre.

A gigantikus tárolóban 480 helyet alakítottak ki teherbiciklik számára. A kerékpárosokat fényjelzések irányítják a legközelebbi üres parkolóhelyhez.

A tárolás az első 24 órában ingyenes, utána napi 1,25 euróba (409 forintba) kerül.

A hágai kormánykoalíciós megállapodás értelmében

a következő években 100 millió eurót fognak fordítani a kerékpáros infrastruktúra javítására, a keretösszeget tavaly újabb 75 millió euróval egészítették ki.

Hollandiában a vasút utasainak fele kerékpárral érkezik a vonathoz, de sokan arra panaszkodnak, hogy nehezen találnak helyet biciklijüknek.

A holland statisztikai hivatal 2017-es adatai szerint az országban rengeteg, mintegy 22 millió kerékpár van, azaz egy háztartásra átlagosan három bringa jut. 

Neked ajánljuk
Amszterdamban felvillanyozzák a városi hajózást Sebességkorlátozás Hollandiában Az abszurditás csúcsa, avagy mi közük a középkori belga–holland határvitáknak a koronavírushoz Támogassuk bátran a boldog(abb) csirkéket Járványban sem kell az egyszer használatos eszközök felé fordulni
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam