2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan Prágában is lehet „GreenGózni”

Három évvel ezelőtt elsőként vezette be a GreenGo az elektromos közösségi autózást Kelet-Európában. A budapesti cégtől ma már nyolcszor annyian kölcsönöznek villanyjárgányt, mint az induláskor. A sikerszériának pedig még mindig nincs vége – a GreenGo autók most Prága útjait is meghódíthatják. 

„Budapest után egy olyan városban szeretett volna szintén kizárólag elektromos járművekből álló flottát működtetni a GreenGo, amely a méret, a vásárlóerő és a piaci lehetőségek szempontjából is hasonló a fővárosunkhoz, nem mellékesen pedig elérhető távolságra van a magyarországi bázistól, ráadásul jó tanulságokkal szolgálhat a további terjeszkedéshez” – foglalta össze Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

A közel 1,3 milliós lakosú Prágában a tervek szerint 2019 utolsó negyedévében indítja el az itthonival szinte teljesen megegyező szolgáltatását a budapesti cég.

A prágai GreenGo ügyvezetője Simon Capek lesz, akiről Michaletzky elmondta: „Európai és ázsiai több évtizedes regionális nagyvállalati igazgatói feladatok és tucatnyi sikeres termékbevezetés után Simon úgy döntött, hogy a helyi, innovatív megoldások mellé áll a tudásával. A fenntarthatóság és ennek megteremtése legalább annyira szívügye, mint nekem.”

Neked ajánljuk
Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon 2030-ra akár az összes autóeladás 60 százalékát is kitehetik az elektromos autók Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam