2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Volkswagen bejelentette, hogy mikor jelenhet meg az utolsó belső égésű motor a kínálatukban

A Volkswagen is az elektromobilitás felé fordul: ha minden jól megy, akkor a 2030-as évek végén jelenik meg az utolsó új fejlesztésű belső égésű motor a német autógyártó kínálatában. 

Az 1937-ben alapított Volkswagen története legnagyobb szabású átalakulásán megy keresztül – mondta Jürgen Strackmann értékesítési és marketingvezető a Volkswagen-csoport névadó márkájának jövőjéről a társaság wolfsburgi központjában tartott sajtóbeszélgetésen.

Mint kiderült, 

a belső égésű motorral szerelt utolsó modell a 2030-as évek elején kerülhet piacra, és nagyjából 2040-ig értékesítik majd.

Így tízéves átlagos élettartamot feltételezve 2050 körül tűnhetnek el a hagyományos Volkswagenek az utakról. 

A 2030-as évek végén jelenik meg az utolsó új belső égésű motorral szerelt autó a márka kínálatában Fotó: Pixabay

A társaság célja, hogy 2025-re az elektromos autók első számú gyártója legyen. Addig húsznál is több elektromos meghajtású modellt vezetnek be a piacra, és arra törekszenek, hogy évente egymillió elektromos kocsit értékesítsenek. A fejlesztések további kiemelt célja, hogy legkésőbb 2050-re szén-dioxid-kibocsátástól mentessé tegyék a gyártási folyamatokat.

Neked ajánljuk
Német pénzből német elektromos autóra költenek a német vásárlók A Stellantis e-furgonokat fog gyártani Nagy-Britanniában Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam