2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre népszerűbb Budapesten az autómegosztás

A car sharing, vagyis a megosztásos autóhasználat jelentős, százalékosan két számjegyű bővülését várja a következő években a fővárosban a DriveNow – közölte a cég magyarországi ügyvezetője. Fischer Péter becslése szerint Budapesten 400 ezeren érdeklődhetnek a megosztásos autózás iránt. 

Fischer Péter szerint a bővülési ütem a tömegközlekedés fejlődésétől és a felhasználói igények változásától is függ, ugyanis a fiatalabbak egyre kevésbé ragaszkodnak a saját autóhoz.

A DriveNow Magyarország 2 éves előkészítést követően 3 hónapja működik Budapesten, ám a regisztráltak száma és a szolgáltatás időtartama már most kétszeresen felülmúlta a várakozásokat

 – tette hozzá a villanyautót is kínáló DriveNow ügyvezetője. 

A DriveNow flottájában a zéróemissziós BMW i3 is megtalálható Fotó: DriveNow

Mint kiderült, a majdnem 18 ezer budapesti DriveNow-felhasználó átlagosan 30 percnél hosszabb ideig használ autót, egy járműre átlagosan 1800 kilométernyi út jut. 

Budapest az első város a térségben, ahol a müncheni központú DriveNow terjeszkedni kezdett, Nyugat-Európában ugyanakkor már tucatnyi településen működnek. Eddigi tapasztalataik szerint a megosztásos autózás nem a gyaloglást, a tömegközlekedést, a kerékpározást vagy más közlekedési eszközök, hanem jellemzően a saját autó használatát mérsékli. 

Neked ajánljuk
Milyen legyen az Aquincumi híd? Inkább kevesebb autót A budapestiek többsége még mindig támogatja a rakpart felszabadítását Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam