2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különadót vetne ki az olcsó repülőjegyekre a bajor CSU

Napjainkban a repülőgépek számítanak az egyik legnagyobb károsanyag-kibocsátónak. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében ezért is  vetne ki különadót az 50 eurónál (16 500 forint) olcsóbb, európai útvonalakra szóló repülőjegyekre. 

„A dömpingárak helyét át kell vennie a klímavédelemnek” – szögezte le Alexander Dobrindt, a német kormánypárt szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőinek vezetője a Bild című német lapnak.

A párt véleménye szerint a repülőjegyek árazásában be kell vezetni egy alsó határt. „Aki 50 eurónál alacsonyabb áron kínál repülőjegyet, a jövőben fizessen dömpingáradót” – emelte ki a politikus, hozzátéve, hogy az új adó bevezetésével együtt csökkenteni kell a vonatjegyek általános forgalmi adóját.

Különadót vetne ki az 50 eurónál olcsóbb repülőjegyekre egy bajor párt Fotó: Pixabay

A párt elnöke, Markus Söder bajor miniszterelnök még július végén vezette fel a CSU klímavédelmi elképzelései egyik első elemeként, hogy vonzóbbá kell tenni a vasúti közlekedést a légi közlekedésnél a rövidebb útvonalak esetében. „Ehhez jóval olcsóbb vonatjegyek kellenek, ezért a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell a vasúti közlekedés áfaterhét” – mondta a pártelnök-tartományi miniszterelnök.

A javaslatokat szeptember elején dolgozzák ki részletesen, a CSU-s Bundestag-képviselők tanácskozásán.

Neked ajánljuk
New York elektromosra cseréli minden járművét 20 év alatt Nagy-Britanniában nagyon sürgetik a fosszilis autók értékesítésének betiltását Bécs tovább zöldítené a városi közlekedést A környezet érdekében csavar egy kicsit a kupakjain a Coca-Cola Egy újabb kis jégkorszak sem húzna ki minket a csávából
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam