2020. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokakat megdöbbentett a hamarosan debütáló Volkswagen ID.3 ára

Szeptember 9-én debütál a Volkswagen legújabb reménysége, az ID.3. Nemrég ráadásul az is kiderült, hogy mennyibe fog kerülni a márka első olyan modellje, melyet a kezdetektől fogva elektromosra terveztek: ha minden igaz, akkor még a Leafnél is olcsóbb lehet. 

A Volkswagen elárulta, hogy a belépőszintű ID.3-at – a járgányról itt írtunk korábban – 45 kWh-s akkuval, mely egyetlen töltéssel akár 330 kilométert is meg tud tenni,

bruttó 30 ezer euró alatt akarják piacra dobni Németországban.

Itthon a jelenlegi 330 forintos euróval számolva tízmillió forint alatt lesz. Az állami támogatással és a 27 százalékos magyar áfával is kilencmillió forint környékén alakulhat a kisebb aksival szerelt modell ára.

Az autók forgalmazását jövő év elején kezdi meg a VW. További jó hír, hogy az 58 kWh-s akkumulátorral szerelt közepes felszereltségű modell esetben 420 kilométer megtételével számolhatunk, míg a csúcsot a 77 kWh-s akkucsomaggal ellátott variáns képviseli, esetében egyetlen töltéssel 550 megtehető kilométerrel számolhatunk.

Neked ajánljuk
Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Vezeték nélküli villanyautó-töltővel kísérleteznek a britek Célegyenesben a Model Y gyártása? A környezet érdekében csavar egy kicsit a kupakjain a Coca-Cola Egy újabb kis jégkorszak sem húzna ki minket a csávából
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam