2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a hidrogénmeghajtású villanybringa

Nagy reményeket fűznek az Alpha biciklihez, melyet nem hagyományos töltés működtet, hanem hidrogén. Az üzemanyagcellákat gyártó Pragma Industries azt ígéri, hogy a villanybringák minden problémáját ki fogja küszöbölni. 

A bicikli mindössze 25 kilométer per órás sebességre képes, és a motorja is csak 250 wattos, de a gyártó nem is mindennapi, kereskedelmi használatra szánja. Sokkal inkább biciklikölcsönzésre, turistáknak vagy a saját városukat felfedezni vágyó helyieknek ajánlja, ahol nem cél, hogy gyors legyen a bicikli, inkább az, hogy ne kelljen az út közben töltögetni. 

A gyártó Alpha komplett megoldást kínál a kölcsönzőknek, és még a töltési módban is segít: H2 Spring nevű töltőállomásokat állítana fel, ahol

a vízből kinyert hidrogénnel pár perc alatt újra lehetne tankolni a biciklit.

Egyetlen feltöltéssel akár 150 kilométert is meg lehet tenni Fotó: Pragma Industries

Minden ilyen állomás 35 biciklit tudna teletankolni egy nap, ami nem kevés, tekintve, hogy egy bringa 150 kilométeren át problémamentesen működik. A módszer gyors és problémamentes, sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos elektromos biciklikölcsönzőké.

Azonban a hidrogén kivonásához is elektromosságot kell használni, a töltőállomások kiépítése pedig igen költséges lenne. Az is egy megoldás, hogy az elektromosbicikli-kölcsönzők egyszerűen motort cserélnek a saját eszközeikben, és hidrogénalapúvá teszik őket. 

Neked ajánljuk
Ausztriában már hidrogénüzemű vonattal is lehet utazni Az amerikaiak zömét kevésbé érdekli a közlekedés károsanyag-kibocsátása Bemutatkozott a magyar hidrogénüzemű kishajó Pályázat indul a családi házak napelemeire A városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam