2020. augusztus 7., Ibolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Öt éven belül érkezhetnek a 10 ezer eurós villanyautók

Egyre komolyabb problémát jelentenek a hagyományos autók környezetre és az emberi egészségre mért káros hatásai. Ha azonban minden jól megy, akkor kevesebb mint öt éven belül elérhetőek lesznek a 10 ezer euró körüli Renault villanyautók.

„Dolgozunk rajta, és jóval kevesebb mint öt éven belül már kaphatóak lesznek Európában ilyen (10 ezer eurós) elektromos autók” – jelentette ki Thierry Bollore, a Reanult vezérigazgatója, aki azt is kiemelte: az elektromos autók árát drasztikusan csökkenteni kell. Ez elengedhetetlenül szükséges.

„A klímaváltozással és a károsanyag-kibocsátással kapcsolatban felvetett szempontok halálos döfést adtak a dízelnek”

– mutatott rá Bollore, aki szerint a tiszta dízelmotorokat túlságosan megdrágították a törvényi követelmények, és így már nehezen állják a versenyt a hibrid és elektromos hajtással, különösen a kisautók esetében. 

A Renault Zoénak most is nagy sikere van Fotó: Renault
Neked ajánljuk
Felvillanyozzák a legendás Cobrát Bemutatkozott az Izera, a lengyelek első villanyautója Logisztikai támogatást nyújtott a Magyar Vöröskeresztnek a Renault Rangos díjat nyert a pitypangból készült kerékpár-gumiabroncs Egyetlen napijeggyel bejárhatjuk az egész Dunakanyart
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam