2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Folyamatosan nő az elektromos töltőpontok száma

Stratégiai megállapodást kötött a Mercarius Flottakezelő Kft. és az NKM Mobilitás Kft. az Európai Mobilitási Héten azért, hogy 2020-tól a kezelésében lévő és ügyfeleknek átadott elektromos autók töltését is biztosítani tudja – írja a Világgazdaság.

A partnerség célja, hogy a legnagyobb magyar tulajdonú gépjárműflotta-kezelő vállalat 2020-tól a kezelésében lévő és ügyfeleknek átadott elektromos autók töltését is biztosítani tudja.

Az Európai Mobilitási Héten bejelentett együttműködés újabb lépés a környezettudatos, fenntartható megoldások irányába a vállalati mobilitás területén, aminek hála az elektromos autózás a cégek számára is valódi alternatívává válik

– írják a cégek közleményükben.

Úgy fogalmaznak, felmérések szerint csak a fővárosban dolgozók közül mintegy százharmincezren járnak autóval naponta munkába, ehhez képest a Magyarországon forgalomban lévő tisztán elektromos vagy hálózatról tölthető plug-in-hibrid rendszerű autók száma alig haladja meg a tizennégyezret. 

Szükség van elektromos töltőpontokra Fotó: Freepik

Mint kiderült, a Mercarius Flottakezelő Kft. stratégiai partnere támogatásával vállalja, hogy 2020-tól az általa kihelyezett elektromos autók mellé igény esetén töltőállomásokat is telepít vállalati megrendelői számára. A szolgáltatáscsomag részeként a Mobiliti töltőit az ügyfelek a Mobiliti RFID-technológiával működő ügyfélkulcsával és telefonos applikációjával egyszerűen és gyorsan használhatják, emellett a Mercarius Flottakezelő saját assistance- és szervizszolgáltatása változatlan módon működik majd az elektromos autók esetében is.

„A villamos energiával hajtott gépjárművek akkor juthatnak meghatározó szerephez a vállalati mobilitás területén, ha a gépjárművek töltésére és szervizelésére is sikerül optimális megoldást találni. Azok a flottakezelő cégek lesznek előnyben, amelyek időben alkalmazkodnak a fogyasztók igényeihez, és a töltő-infrastruktúra kiépítésében is segítséget tudnak nyújtani megrendelőiknek. Örülünk, hogy az NKM Mobilitás Kft.-vel közösen elsők között vezethetjük be ezt az egyedülálló szolgáltatást a flottakezelés piacára” – mondta Szűcs László, a Mercarius Flottakezelő Kft. társtulajdonosa.

Neked ajánljuk
Ingyen használható villanykutakat telepített az Aldi és az E.ON Meglepő dolog derült ki a Tesla Superchargereiről November 1-ig még kedvezményesen kínál e-autótöltési lehetőséget a Mol Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam