2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még Elon Musk is gratulált a Daimler bejelentéséhez

Nagyon úgy tűnik, hogy egy évszázados uralkodása után a belső égésű erőátviteli rendszer a végéhez közeledik. Korábban már a Peugeot és a Volvo is tényként közölte, hogy nem fejlesztenek többé új generációs belső égésű motorokat. Most pedig a Daimler tett olyan bejelentést, melyhez még Elon Musk is gratulált.

Markus Schafer, a Daimler fejlesztési vezetője nyilatkozott az Auto Motor und Sport magazinnak, hogy

jelenleg nem tervezik az új generációs belső égésű motor fejlesztését. Inkább az elektromos hajtásra összpontosítanak.

A lépésre valahol már számítani lehetett, ugyanis nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó csalással próbálta hozni a megfelelő kibocsátási és hatékonysági előírásokat. Egy új generációs belső égésű motor fejlesztése minden eddiginél időigényesebb és költségesebb projekt. Ráadásul az elmúlt években több helyről is érkeztek a jelek, miszerint 20-30 éven belül a legtöbb nagyvárosba már nem engednek be belső égésű járműveket.

A lépéshez maga Elon Musk is gratulált:

Az elektromosság a jövő! Gratulálok a Daimlernek – írja Twitter-bejegyzésében a Tesla vezére Fotó: Twitter
Neked ajánljuk
A Mercedesnél 2030-ra búcsút mondanának benzines és dízelautóiknak Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Ekkor vezeti ki a Volkswagen a belső égésű motorral hajtott modelljeit A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam