2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Total megnyitotta ezredik napenergiával működő töltőállomását

A Total üzembe helyezte Marrákesben ezredik olyan töltőállomását, mely a működéshez szükséges elektromos áramot napelemek segítségével nyeri. A Total nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a közeljövőben 57 különböző országban összesen 5000 állomást szereljen fel hasonló technológiával.

A következő hónapokban a munkálatok felgyorsulnak majd, így lehetővé válik évente 1000 napenergiával működő töltőállomás átadása.

A program végére a Total kútjainak így több mint a harmadára telepítenek nagy hatásfokú SunPower napelemeket.

A francia cég több olyan projektet is tervez, melyek során különböző gyárakat és irodaépületeket szerelnének fel napelemekkel.

Fontos projektbe kezdett a Total Fotó: Total

 „A napelemekkel felszerelt állomásaink kevésbé függnek a helyi elektromos hálózatoktól, és kitűnően szemléltetik cégünk hosszú évek során megszerezett széles körű tapasztalatát és hozzáértését a megújuló energiaforrások felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban. A program célkitűzései tökéletesen illeszkednek a Total azon törekvéséhez, hogy a cég felelősségteljes energiatermelővé váljon. A fejlesztések segítségével évente több mint 50 000 tonnával csökkentjük szén-dioxid-kibocsátásunkat” – mondta Momar Nguer, a Total marketing- és szolgáltatási osztályának elnöke, aki egyben a Total döntéshozó testületének is tagja.

Neked ajánljuk
Több mint egymillió elektromos töltőállomás üzemel már Kínában Több mint egymillió elektromos töltőállomás üzemel már Kínában Szigorral bír innovációra az EU Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam