Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Total megnyitotta ezredik napenergiával működő töltőállomását

A Total üzembe helyezte Marrákesben ezredik olyan töltőállomását, mely a működéshez szükséges elektromos áramot napelemek segítségével nyeri. A Total nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a közeljövőben 57 különböző országban összesen 5000 állomást szereljen fel hasonló technológiával.

A következő hónapokban a munkálatok felgyorsulnak majd, így lehetővé válik évente 1000 napenergiával működő töltőállomás átadása.

A program végére a Total kútjainak így több mint a harmadára telepítenek nagy hatásfokú SunPower napelemeket.

A francia cég több olyan projektet is tervez, melyek során különböző gyárakat és irodaépületeket szerelnének fel napelemekkel.

Fontos projektbe kezdett a Total Fotó: Total

 „A napelemekkel felszerelt állomásaink kevésbé függnek a helyi elektromos hálózatoktól, és kitűnően szemléltetik cégünk hosszú évek során megszerezett széles körű tapasztalatát és hozzáértését a megújuló energiaforrások felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban. A program célkitűzései tökéletesen illeszkednek a Total azon törekvéséhez, hogy a cég felelősségteljes energiatermelővé váljon. A fejlesztések segítségével évente több mint 50 000 tonnával csökkentjük szén-dioxid-kibocsátásunkat” – mondta Momar Nguer, a Total marketing- és szolgáltatási osztályának elnöke, aki egyben a Total döntéshozó testületének is tagja.

Neked ajánljuk
30 éve nem látott ütemben csökken a szén-dioxid-kibocsátás Csökkent az energiafogyasztásunk Jelentős, de várhatóan nem tartós hatással lesz a vírus a kibocsátásra A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam