2019. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint egymillió elektromos töltőállomás üzemel már Kínában

Nemcsak a villanyautók száma nő világszerte, de az elektromos töltőállomásoké is. Kínában például a múlt hónap végén már 1 millió 80 ezer villanykút üzemelt, ami 67,8 százalékkal több az egy évvel korábbinál. 

A töltőállomások iránti igényt táplálja, hogy várakozások szerint tavalyhoz képest az idén 27 százalékkal több, 1,6 millió teljesen elektromos, valamint hálózatról is tölthető (plug-in) hibrid, összefoglaló nevükön „újenergia-járművet” (new-energy vehicles, NEV) adnak el.

Kínában csak augusztusban 9 ezerrel nőtt az elektromos töltőállomások száma.

Folyamatosan nő az elektromos töltőpontok száma Fotó: Wikimedia

Kína néhány év alatt a világ legnagyobb elektromosautó-piacává nőtte ki magát, a vásárlóknak és a gyártóknak egyaránt nyújtott különféle kedvezményekkel, támogatásokkal és ösztönzőkkel.

Az ázsiai országban júliustól mérsékelték a NEV-autók vásárlásának állami támogatását, aminek az lett a következménye, hogy visszaesett az eladott elektromos autók száma.

Neked ajánljuk
A Volvo Cars szerint a jövő elektromos A svédek is piacra dobják a saját villanyautójukat Kiállt a párizsi klímaegyezmény mellett a francia és a kínai elnök Színpompás konfetti környezetkárosítás nélkül Még napokig nem tudják megfékezni a bozóttüzeket Ausztráliában
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam