2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pécs lehet az első magyar város, ahol a közösségi közlekedést elektromos buszokkal oldják meg

Minden feltétel adott ahhoz, hogy csak elektromos meghajtású buszok szolgálják a helyi közösségi közlekedést a jövőben Pécsen – közölte Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Palkovics László a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület közös polgármesterjelöltjével, Vári Attilával folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta:

a kormány döntése értelmében 2022-től a 25 ezer főnél népesebb településeken „már csak elektromos meghajtású autóbuszokat szeretnénk látni, azok beszerzését támogatjuk”.

Salgótarjánban is közlekednek villanybuszok Fotó: MTI/Komka Péter

„Úgy gondolom, Pécs lesz az első olyan város, ahol ez meg fog történni, ehhez minden feltétel adott, ebben mindenképpen támogatást fogunk nyújtani” – mondta a miniszter.

Az autóipari fejlesztésekről, beruházásokról szólva a miniszter kitért arra, hogy a kormány elkötelezett az ágazat magyarországi fejlődésének segítésében, mert az „jó néhány innovatív technológiai fejlesztést magában foglal”.

Vári Attila, Pécs polgármesterjelöltje arról szólt, a thyssenkrupp pécsi érkezése jelentős szerepet játszik a „zöldgazdaság” fejlesztésében azzal, hogy a vállalat elektromos meghajtású autókba is gyárt alkatrészeket. Azt mondta, a jövőben fontos része lesz a pécsi gazdaságfejlesztésnek az innováció, ennek fejlődését a város az egyetemmel és a kormányzattal közösen segítené.

Neked ajánljuk
Svédországban ismét olyan utat építenek, amely menet közben tölti a villanyautókat 2022-től csak villanybuszok beszerzését támogatja a kormány Néhány másodperc alatt is fel lehet majd tölteni a villanybuszokat Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam