2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozó statisztika: rekordmértékben bővült az elektromosautó-állomány

A hosszú ideje tartó lassú csökkenés után újra fellendülést mutatott a zöld rendszámos autóállomány. Szeptemberben összesen 673 ilyen rendszámot adtak ki, így a környezetkímélő gépjárművek száma elérte a 14 731 darabot. 

Egy hónap alatt soha nem nőtt még ilyen mértékben a környezetkímélő autók száma, a korábbi rekord 2018 szeptemberében 631 darab volt. Éves szinten ez 6 százalékos növekedést jelent.

2019 első 9 hónapjában 5171 ilyen autót regisztráltak a nyilvántartásban, ami 53 százalékkal több, mint ugyanebben az időszakban egy évvel korábban.

Idén minden hónapban átlagosan 574 autóval bővült a tisztábban üzemelő autók tábora – ha ezt sikerül tartani, akkor a zöld rendszámos autók száma az év végére megközelítheti a 16,5 ezret.

Rekordmértékben bővült szeptemberben a villanyautó-állomány Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Külön öröm, hogy az előző hónapokhoz viszonyított növekedést szinte kizárólag a tisztán elektromos autók számának megugrása okozta. Az 5E kategóriába tartozó autókból 363 kapott papírokat szeptemberben, ami szintén rekord, így jelenleg 6,5 ezer tisztán elektromos autó üzemel Magyarországon.

Neked ajánljuk
Videó: így készülnek a Teslák Idehaza 4 nap alatt elkapkodták a Volkswagen e-UP-ot Kitalálja, hogy melyik modell vezeti a Porsche eladási listáját? A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam