2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozó statisztika: rekordmértékben bővült az elektromosautó-állomány

A hosszú ideje tartó lassú csökkenés után újra fellendülést mutatott a zöld rendszámos autóállomány. Szeptemberben összesen 673 ilyen rendszámot adtak ki, így a környezetkímélő gépjárművek száma elérte a 14 731 darabot. 

Egy hónap alatt soha nem nőtt még ilyen mértékben a környezetkímélő autók száma, a korábbi rekord 2018 szeptemberében 631 darab volt. Éves szinten ez 6 százalékos növekedést jelent.

2019 első 9 hónapjában 5171 ilyen autót regisztráltak a nyilvántartásban, ami 53 százalékkal több, mint ugyanebben az időszakban egy évvel korábban.

Idén minden hónapban átlagosan 574 autóval bővült a tisztábban üzemelő autók tábora – ha ezt sikerül tartani, akkor a zöld rendszámos autók száma az év végére megközelítheti a 16,5 ezret.

Rekordmértékben bővült szeptemberben a villanyautó-állomány Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Külön öröm, hogy az előző hónapokhoz viszonyított növekedést szinte kizárólag a tisztán elektromos autók számának megugrása okozta. Az 5E kategóriába tartozó autókból 363 kapott papírokat szeptemberben, ami szintén rekord, így jelenleg 6,5 ezer tisztán elektromos autó üzemel Magyarországon.

Neked ajánljuk
7,2 millió villanyautó közlekedett tavaly a világ útjain Óriási az érdeklődés az elektromosjármű-vásárlást támogató pályázat iránt Már nem kell sokat várni a tisztán elektromos Citroën C4-re Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam