2020. január 29., Adél
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozó statisztika: rekordmértékben bővült az elektromosautó-állomány

A hosszú ideje tartó lassú csökkenés után újra fellendülést mutatott a zöld rendszámos autóállomány. Szeptemberben összesen 673 ilyen rendszámot adtak ki, így a környezetkímélő gépjárművek száma elérte a 14 731 darabot. 

Egy hónap alatt soha nem nőtt még ilyen mértékben a környezetkímélő autók száma, a korábbi rekord 2018 szeptemberében 631 darab volt. Éves szinten ez 6 százalékos növekedést jelent.

2019 első 9 hónapjában 5171 ilyen autót regisztráltak a nyilvántartásban, ami 53 százalékkal több, mint ugyanebben az időszakban egy évvel korábban.

Idén minden hónapban átlagosan 574 autóval bővült a tisztábban üzemelő autók tábora – ha ezt sikerül tartani, akkor a zöld rendszámos autók száma az év végére megközelítheti a 16,5 ezret.

Rekordmértékben bővült szeptemberben a villanyautó-állomány Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Külön öröm, hogy az előző hónapokhoz viszonyított növekedést szinte kizárólag a tisztán elektromos autók számának megugrása okozta. Az 5E kategóriába tartozó autókból 363 kapott papírokat szeptemberben, ami szintén rekord, így jelenleg 6,5 ezer tisztán elektromos autó üzemel Magyarországon.

Neked ajánljuk
Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Vezeték nélküli villanyautó-töltővel kísérleteznek a britek Ha ezt kitalálja, kap egy Tesla Model 3-at és akár 225 millió forintot Kizöldül az amerikai PepsiCo Algapavilon hozta el a természet üzenetét Davosba
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam