2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tesla is felturbózza a gyártást

Még ebben a hónapban elkezdődhet a termelés a Tesla új sanghaji üzemében. A tervek szerint év végéig heti ezer darab Model 3 gurulhat ki a kínai gyárból annak érdekében, hogy meglegyen Elon Muskék idei 500 ezres gyártási célkitűzésének teljesítése.

„Októberben kezdjük meg a gyártást, bár a termelési kapacitásra kitűzött cél elérése még több tényezőtől függ, egyebek között a beérkezett megrendelésektől, az újonnan felvett alkalmazottak és a beszállítói lánc teljesítményétől” – tájékoztatta a Reuters hírügynökséget egy belső forrás a cégtől.

A Tesla hivatalosan nem reagált a hírügynökség érdeklődésére. A Tesla sanghaji üzeme az egyre éleződő amerikai–kínai kereskedelmi ellentétek és a csökkenő kínai autóeladások közepette kezdi meg termelését. Augusztusban már sorban a második hónapban csökkent az elektromos autókat is magában foglaló alternatív hajtású NEV (New Energy Vehicles) járműkategória értékesítési volumene Kínában. Az éves eladások az eredetileg jelzett 1,6 millió helyett a legfrissebb prognózisok szerint legfeljebb az 1,5 milliós számot érik majd el.

„Lesifotó” a Tesla sanghaji üzeméből Fotó: Twitter/Vincent

A Tesla azonban a lassuló növekedési ütemű piacon jobban teljesített konkurenseinél:

az év első hét hónapjában a Model 3 sikerének köszönhetően 98 százalékkal növelte kínai eladásait.

A Tesla kínai piacba vetett bizalmát az is mutatja, hogy új létesítmények kivitelezésébe kezdett a meglévő telephelyén, egyebek között egy akkumulátoregységeket összeszerelő üzem építésébe is. A Tesla Model 3 gyártására épülő kínai üzem kapacitása az első kivitelezési fázisban évi 250 ezer, a második fázisban évi 500 ezer autó lesz.

Neked ajánljuk
Újratervezés a Teslánál Musk szerint még nagyjából 4 évet kell várni az elektromos repülőkre Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam