Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rengetegen érdeklődnek a villany-Peugeot iránt

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a villanyautókat. Ezt bizonyítja az is, hogy a Peugeot 208 előrendeléseinek negyede az elektromos változatra érkezik, a gyártó azonban csak tíz százalékra számított. A Peugeot azt ígéri, igény esetén bizonyos mértékben bővíteni tudják majd az e-208 gyártását.

A Peugeot márkamenedzsere, Jean-Philippe Imparato elmondta, hogy egyelőre korai lenne megmondani, hogy az elektromos változatból végül tényleg többet adnak-e majd el, mint eredetileg tervezték, elképzelhető ugyanis, hogy a nagyobb előrendelést csak az early adopterek lelkesedése okozza.

Amennyiben a kereslet a továbbiakban is magas marad, a Peugeot az eredetileg tervezett 300 000 példányhoz képest 20 százalékkal növelni tudja majd a gyártást.

A vártnál jóval nagyobb az érdeklődés a Peugeot e-208 iránt Fotó: Peugeot

A tisztán elektromos Peugeot 208 hivatalos bemutatója február végén volt, a részletek pedig a márciusi Genfi Autószalonon derültek ki. 

Az e-208 100 kW teljesítményű villanymotort kap, az 50 kWh kapacitású akkumulátor pedig 340 km hatótávot kínál (WLTP-mérési ciklus szerint). Az autó gyorsulása 0–100 km/h sebességre 8,1 másodperc, a beépített fedélzeti töltő 11 kW AC-töltést tesz lehetővé, a maximális DC-töltési teljesítmény pedig 80 kW.

Forrás: Automobile-Propre.com/youtube.com
Neked ajánljuk
Felvillanyozzák a 7-es BMW-t Leonardo DiCaprio az elektromos Fiat reklámarca Közel 8 millió villanyautó van már az utakon Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam