2019. november 16., Ödön
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2022-től csak villanybuszok beszerzését támogatja a kormány

A kormány a tervek szerint 2022-től kizárólag az elektromos autóbuszok beszerzését és továbbfejlesztését fogja támogatni, a nemzeti buszstratégia keretében az elkövetkező tíz évben pedig 36 milliárd forintot fordítanak döntően elektromos buszok vásárlására – jelentette be Schanda Tamás.

„Magyarországon megközelítőleg 8500 autóbusz vesz részt a teljes, helyi és helyközi közösségi közlekedésben. Általános cél, hogy ez a járműállomány a lehető legkorszerűbb buszokból álljon, a flotta átlagéletkora a jelenlegi 14,7 évről mintegy 10 évre csökkenjen” – emelte ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, aki a magyar gazdaság egyik húzóágazatának nevezte a járműgyártást.

2022-től csak a villanybuszok beszerzését támogatja a kormány Fotó: MTI/Komka Péter

Az államtitkár kiemelte: a 620 hazai járműipari vállalat között ott van a világ húsz meghatározó járműipari gyártójának és beszállítójának háromnegyede, az első százból több mint negyven, az elektromobilitásban érdekelt öt távol-keleti óriáscég közül három.

Neked ajánljuk
Fókuszban a közlekedés zöldítése Vége az autók évszázados egyeduralmának – 250 bicikliutat építenek New Yorkban 2020-tól hidrogén üzemanyagcellás buszokkal utazhatnak a portugálok Afrika az éghajlatváltozás által leginkább érintett kontinens Lyukas a zoknid? Kihajítanád? Stop(pold meg)!
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam