2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyfurgonnal tér vissza a Moris

A Morris egykor az egyik legfontosabb név volt a brit autóiparban, ám 1968 óta egyetlen járműre sem került rá a híres márkajelzés – egészen mostanáig, merthogy brit befektetők megszerezték a jogot a brand használatához, és belefogtak egy tisztán elektromos meghajtású furgon fejlesztésébe.

A projektről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 

a visszatérő márka legelső járműve a világhírű, tizenkét éves gyártása alatt 22 országba exportált J-Type kisbusz elektromos változata lesz.

Fontos kiemelni azonban, hogy a Morris JE néven emlegetett villanyfurgon nem egy klasszikus konverziója lesz, hanem teljesen új padlólemezzel és modern technológiával érkezik – ugyanaz a sors vár rá tehát, mint ami a Volkswagen furgonjára, azzal a különbséggel, hogy a Morris sokkal erősebb retró dizájnnal szeretné feldobni a megjelenést.

A Morris villanyfurgonnal tér vissza Fotó: Morris

A vállalat teljes egészében szénszálas anyagból készíti a karosszériát, ezzel jelentősen csökkentve a jármű tömegét, ám ez vélhetően az árat is meg fogja dobni. Olcsó egyébként sem lesz a Morris JE, hiszen a fejlesztők a prémiumkategóriát célozzák, és valószínűleg nincsenek tömeggyártáshoz sem berendezkedve.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam